Tuňák na marockém koření
Zpěstřete si váš tradiční recept na tuňáka. Tuňák na marockém koření je hotový téměř v mžiku vteřiny, zahřeje a navodí u stolu exotickou atmosféru. Tento super jednoduchý recept si nepochybně oblíbíte.
Fazolky očistěte a překrojte na poloviny. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte 1 lžičku soli a penne. Opět přiveďte k varu a a vařte penne podle návodu na obalu. 5 minut před koncem určené doby vaření těstovin vhoďte do hrnce fazolky.
Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a ančovičky a několik minut zlehka opékejte a míchejte. Pak přidejte cherry rajčata a vařte několik minut, dokud nezměknou.
Sceďte těstoviny a vraťte je do pánve, poté přidejte olivy a omáčku z cherry rajčat, ančoviček a česneku. Následně do směsi přidejte na kousky rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu a lístky bazalky. Vše prohřejte a podávejte.