reklama

Suroviny

  • 400 g špenát
  • 1 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek, utřený
  • 250 g mascarpone
  • 1 lžička muškátový oříšek mletý
  • 100 g parmazán (nebo veganská alternativa) nastrouhaný
  • 9 plátků lasagne
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • 3 cuketa, velká, nakrájená podélně

Postup přípravy

  • KROK 1

    Špenát v sítu nebo cedníku zalijte vroucí vodou, aby zvadl. Nechte vychladnout natolik, aby se s ním dalo manipulovat a poté vymačkejte přebytečnou tekutinu.

  • KROK 2

    V nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej, přidejte česnek a restujte 1 minutu. Následně muškátový oříšek a ještě 1 minutu zahřívejte, poté přidejte mascarpone, špenát, polovinu smetany a polovinu parmazánu. Bohatě osolte, dobře promíchejte a odstavte.

  • KROK 3

    Troubu rozpalte na 180 °C. Třetinu náplně rozetřete na dno zapékací misky 20 x 30 cm, přikryjte třemi pláty lasagní a přidejte vrstvu cuket. Opakujte ještě dvakrát. Poslední vrstvu přelijte zbylou smetanou a posypte zbylým parmazánem.

  • KROK 4

    Pečte 40–45 minut, nebo dokud omáčka nezačne bublat a těstoviny nezměknou (píchněte do těstovin špejli a když jimi zlehka projede, jsou hotové). Nechte 5 minut odpočinout a poté podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama