reklama

Suroviny

  • 200 g špagety, nebo linguine
  • 1 ks chilli paprička, červená, zbavená semínek a najemno nasekaná
  • 2 ks šalotka, najemno nasekaná
  • 1 lžíce olivový olej, extra panenský
  • 1 ks citron, kůra
  • 1 lžíce vinný ocet, červený
  • 2 lžičky cukr, krystal
  • 300 g rajčata, nakrájená na kostičky
  • 125 g mozzarella nebo burrata kuličky nebo natrhaná na kousky
  • hrst bazalka, natrhané lístky na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Špagety uvařte podle návodu na obalu. Mezitím dejte do velkého hmoždíře chilli, šalotky, olej, citronovou kůru, ocet, cukr a rajčata. Pokud nemáte dost velký hmoždíř, výše zmíněné suroviny paličkou rozdrťte v míse. Přidejte pořádnou porci mořské soli a čerstvě mletého černého pepře, a směs promíchejte.

  • KROK 2

    Těstoviny sceďte a promíchejte s rajčatovou směsí a s kousky mozzarelly (nebo burraty). Ozdobte bazalkou a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama