reklama

Suroviny

  • 350 g penne nebo jiné krátké těstoviny
  • 300 g hrášek čerstvý
  • 1 stroužek česnek, oloupaný
  • 100 g řeřicha, bez tvrdých stonků
  • 2 lžíce mascarpone
  • 2 lžíce estragon, nasekaný
  • kůra a šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v samostatné pánvi s vroucí osolenou vodou vařte hrášek a česnek po dobu 3-5 minut, dokud nezměknou. Sceďte těstoviny a trochu vody si nechejte stranou.

  • KROK 2

    Hrášek, česnek a řeřichu vložte do food processoru se 2 lžícemi vody z vaření těstovin. Rozmixujte na velmi hrubé pyré.

  • KROK 3

    Vraťte těstoviny do hrnce, vmíchejte hráškovou směs, mascarpone, estragon a citronovou kůru a šťávu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama