
Krémové těstoviny s hráškem a řeřichou
Těstoviny s bylinkovým pestem jsou jednoznačná volba, když máte velký hlad, málo času a jen omezené množství surovin. Tyto jsou z čerstvého hrášku, řeřichy a zjemněné krémovým mascarpone. Pokud vám ani jedna ze surovin nechybí, rozpalte plotnu a hurá do díla, do půl hodiny máte hotovo.
- 350 g pennenebo jiné krátké těstoviny
 - 300 g hrášekčerstvý
 - 1 stroužek česnekoloupaný
 - 100 g řeřichabez tvrdých stonků
 - 2 lžíce mascarpone
 - 2 lžíce estragonnasekaný
 - kůra a šťáva z 1 citronu
 
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal410
 - tuky7g
 - nasycené3g
 - sacharidy76g
 - cukry4g
 - vláknina7g
 - proteín17g
 - sůl0.08g
 
Postup přípravy
krok 1
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v samostatné pánvi s vroucí osolenou vodou vařte hrášek a česnek po dobu 3-5 minut, dokud nezměknou. Sceďte těstoviny a trochu vody si nechejte stranou.
krok 2
Hrášek, česnek a řeřichu vložte do food processoru se 2 lžícemi vody z vaření těstovin. Rozmixujte na velmi hrubé pyré.
krok 3
Vraťte těstoviny do hrnce, vmíchejte hráškovou směs, mascarpone, estragon a citronovou kůru a šťávu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s křupavým chlebem.

