reklama

Suroviny

  • 175g těstoviny linguine
  • 2 lžičky olivový olej
  • 1 stroužek česnek, nakrájený nadrobno
  • 100ml bílé víno
  • 2 lžíce odtučněná creme fraîche
  • 1/2 citron, pouze šťáva
  • 2 hrsti (150g) syrové krevety
  • malý svazek pažitka, jemně nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Uvařte těstoviny. Mezitím si na pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm zlehka orestujte česnek. Přilijte víno a na silném ohni nechte probublávat 1 minutu, poté plamen snižte a vmíchejte crème fraîche a citronovou šťávu. Podle chuti dochuťte solí a velkým množstvím černého pepře.

  • KROK 2

    Vařte 1 minutu, dokud se směs lehce nevyvaří, poté přidejte krevety a v omáčce poduste do růžova.

  • KROK 3

    Těstoviny sceďte a vmíchejte do omáčky s polovinou nasekané pažitky. Pomocí kleští vše promíchejte. Rozdělte do dvou misek a posypte zbylou pažitkou.

reklama
reklama
reklama
reklama