reklama

Suroviny

  • 9 plátů sušené lasagne
  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 1 ks cibule, nadrobno nakrájená
  • 700 g cuketa (asi 6 ks), nahrubo nastrouhaná
  • 2 stroužky česnek, prolisovaný
  • 250 g ricotta
  • 50 g čedar, nastrouhaný
  • 350 g rajčatová omáčka (na těstoviny)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu zahřejte na 220°C. Do většího hrnce vlijte vodu a přiveďte ji k varu, pak vhoďte pláty lasagní a vařte asi 5 minut, dokud nezměknou, ale nebudou úplně uvařené. Opláchněte je ve studené vodě a poté pokapejte trochou oleje, aby se neslepily.

  • KROK 2

    Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej a poté na něm zpěňte cibuli. Po 3 minutách přidejte cukety a česnek a pokračujte v opékání, dokud cuketa nezměkne a nezezelená. Vmíchejte 2/3 ricotty a čedaru, poté osolte a opepřete podle chuti. Rajčatovou omáčku ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 2 minut na High nebo v rendlíku, dokud nebude horká.

  • KROK 3

    Do velké zapékací mísy navrstvěte lasagne – začněte polovinou směsi cukety, pak těstovinami a nakonec rajčatovou omáčkou. Opakujte. Vršek poklaďte zbytkem ricotty a posypte zbytkem čedaru. Pečte asi 10 minut, dokud těstoviny nezměknou a sýr nezezlátne.

reklama
reklama
reklama
reklama