
Jednoduché lasagne s pestem
Lasagne, u kterých neprostojím večer? Naše jednoduché zeleninové lasagne s pestem máte do hodiny hotové. Tyto vegetariánské lasagne jsou plné špenátu a spolu se smetanovým pestem a mascarpone omáčkou tvoří tak vynikající kombinaci chutí, že si je možná oblíbíte ještě víc než klasické lasagne!
- 190 g pesto
 - 500 g mascarpone
 - 200 g špenátnasekaný
 - 250 g hrášekmražený
 - malý balík bazalkalisty, natrhané, několik celých na ozdobu
 - malý balík mátalisty, natrhané
 - 12 čerstvé lasagne
 - trocha mléka
 - 85 g parmazánnastrouhaný (nebo veganská alternativa)
 - 50 g piniové oříšky
 - salátk podávání (volitelné)
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal787
 - tuky62g
 - nasycené30g
 - sacharidy27g
 - cukry7g
 - vláknina6g
 - proteín21g
 - sůl1.5g
 
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Do pánve dejte pesto, polovinu mascarpone a 250 ml vody (nebo zeleninového vývaru). Zahřívejte a míchejte, dokud nebude směs hladká a nezačne probublávat.
krok 2
Přidejte špenát a hrášek a vařte ještě několik minut, dokud špenát nezměkne a hrášek nebude rozmražený. Přidejte bylinky a okořeňte.
krok 3
Třetinu směsi pesta dejte do zapékací misky o velikosti zhruba 18 x 25 cm. Navrch položte 4 pláty lasagní, poté toto vrstvení opakujte s dalšími 2 vrstvami omáčky a pláty lasagní a zakončete vrstvou lasagní. Do zbylého mascarpone vmíchejte tolik mléka, aby vznikla konzistence bílé omáčky (bešamelu), dokořeňte a nalijte navrch.
krok 4
Posypejte parmazánem a piniovými oříšky. Pečte 35-40 minut, dokud není poleva nahoře zlatohnědá a na povrchu nejsou bublinky. Na povrch dejte lístky bazalky a sevírujte se zeleným salátem.

