reklama

Suroviny

  • 400 g balení bramborových gnocchi
  • 5 ks jarní cibulka
  • 100 g sýr s modrou plísní, například Dolcelatte
  • 250 g mascarpone
  • 225 g baby špenát, propláchnutý ze sáčku
  • 50 g americká slanina, dokřupava opečená
  • zelený salát a chléb, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    K přípravě noků dejte vařit osolenou vodu v hrnci. Mezitím nakrájejte jarní cibulku a sýr s modrou plísní. Do velké hluboké pánve dejte mascarpone, přidejte modrý sýr, jarní cibulku a nechte na mírném ohni rozpustit.

  • KROK 2

    Sýrovou směs promíchejte. Dejte noky do vroucí vody a vařte je asi 3 minuty, dokud nevyplavou na povrch.

  • KROK 3

    Po velkých hrstech přidávejte špenát do sýrové směsi a míchejte, dokud nezavadne. Pak přidjete rozdrobenou polovinu slaniny. Pomocí děrované lžíce vyjměte gnocchi z hrnce, vmíchejte je do sýrové směsi a rozdrobte na ně zbylou slaninu. Podávejte se salátem a plátky opečeného chleba.

reklama
reklama
reklama
reklama