
Tartaletky s balzamikovou šlehačkou a jahodami
Vyzkoušejte tyto jednoduché jahodové tartaletky s lehkým nádechem balzamikového octa a černého pepře pro neobvyklý šmrnc. Úžasný letní dezert, který osvěží. A pokud seženete už upečené tartaletkové košíčky, zvládnete připravit dezert za pár minut.
- 150 ml smetana ke šlehání
- 50 g moučkový cukrplus na posypání
- 2 lžíce balzamikový ocet
- pepřčerstvě drcený
- 6 ks upečené košíčky na tartaletky
- 480 g jahody
- sněhová pusinkaněkolik kusů na ozdobu (nemusí být)
- thajská bazalkalístky na ozdobu (nemusí být)
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal316
- tuky20g
- nasycené13g
- sacharidy29g
- cukry19g
- vláknina3g
- proteín3g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Smetanu šlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček – dejte pozor, abyste ji nepřešlehali, protože jakmile přidáte ocet, ještě ztuhne. Pomalu přidejte balzamiko a drcený černý pepře. Hotovou šlehačku přendejte do nádoby, přikryjte a dejte vychladit.
krok 2
Do upečených tartaletkových košíčků rozdělte šlehačku, ozdobte plátky jahod, lehce popraště moučkovým cukrem a posypte lehce nadrcenými pusinkami a přidejte lístky thajské bazalky. Na závěr případně přidejte ještě trochu mletého černého pepře a podávejte.