Rychlý smažený sýr - dokonalý smažák
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Porce 2
Suroviny
- 2 plátky sýra, typ eidam
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej, ke smažená
- sůl
Postup přípravy
- KROK 1
Sýr nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm. Vejce rozšlehejte vidličkou a lehce osolte.
- KROK 2
Plátky sýra namočte krátce do studené vody, aby na nich mouka dobře držela.
- KROK 3
Plátky sýra obalte nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
- KROK 4
Aby sýr při smažení nevytekl, obalte ho ještě jednou v rozšlehaných vejcích a poté znovu ve strouhance.
- KROK 5
Smažte plátky sýra rychle z obou stran na dobře rozehřátém oleji, dokud nebudou zlatavé.