
Rychlý smažený sýr - dokonalý smažák
Porce 2
Celkový čas:
Smažený sýr je považován za jeden z kulinářských pokladů České republiky. I když jeho kořeny sahají mimo naše území, stal se nedílnou součástí české gastronomie. Jaká je historie tohoto oblíbeného pokrmu a jak připravit smažený sýr tak, aby byl dokonalý?
Přejít na suroviny
- 2 plátky sýratyp eidam
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olejke smažená
- sůl
Postup přípravy
krok 1
Sýr nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm. Vejce rozšlehejte vidličkou a lehce osolte.
krok 2
Plátky sýra namočte krátce do studené vody, aby na nich mouka dobře držela.
krok 3
Plátky sýra obalte nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
krok 4
Aby sýr při smažení nevytekl, obalte ho ještě jednou v rozšlehaných vejcích a poté znovu ve strouhance.
krok 5
Smažte plátky sýra rychle z obou stran na dobře rozehřátém oleji, dokud nebudou zlatavé.