reklama

Suroviny

  • 200 g mražený hrášek, uvařený nebo rozmražený
  • 1 ks okurka salátová, nakrájená na kostičky
  • 12 ks ředkvičky, očištěné a nakrájené na kousky
  • 3–4 ks řapíkatý celer, nakrájený na kostičky
  • 1 svazek pažitka
  • 1 vanička řeřicha
  • 1 svazek máta, pouze lístky
  • 3 ks salát Little Gem
  • jedlé květy, ze zahrady (sedmikrásky, heřmánek, levandule, pažitkové květy,...)

Na dresink

  • 2 ks šalotka, nakrájená najemno
  • 2 lžíce bezinkový sirup
  • 2 lžíce limetová šťáva
  • 2 lžíce jablečný ocet
  • 3 lžíce řepkový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Všechny ingredience na zálivku smíchejte, osolte a opepřete podle chuti – nejjednodušší je vše uzavřít do zavařovací sklenice a pořádně protřepat.

  • KROK 2

    Lehce promíchejte hrášek, okurku, ředkvičky a celer. Nasekejte pažitku a spolu s řeřichou a mátou vmíchejte k zelenině.

  • KROK 3

    1 nebo 2 listy salátu dejte do 10 šálků nebo malých mističek (nebo dejte všechn 20 do velké salátové mísy). Zbývající salátové listy nakrájejte a promíchejte je se zbytkem salátu. Rozdělte salát mezi šálky či mističky a uložte do lednice, dokud nebudete připraveni k podávání.

  • KROK 4

    Chcete-li podávat, ozdobte jedlými květy (můžete je ovšem vynechat) a pokapejte salát v šálcích trochou dresinku – nebo dejte k míse se salátem nádobu s dresinkem, aby si každý dal tolik, kolik sám chce. Jen ho nejprve pořádně protřepejte.

reklama
reklama
reklama
reklama