reklama

Suroviny

  • 1 okurka, velká, podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžička krupicový cukr
  • 1 hlíza fenykl, jemně nakrájený
  • 150 ml zakysaná smetana, nízkotučná
  • 1 citron, štáva
  • 1 lžíce vinný ocet, bílý
  • 1 malý svazek kopr, hrubě nasekaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vložte nakrájenou okurku do síta, posypte 1 lžičkou soli a cukrem a nechte 10 minut působit. Přidejte fenykl.

  • KROK 2

    Smíchejte zakysanou smetanu, citronovou šťávu, ocet a kopr, poté dochuťte černým pepřem a přidejte k fenyklu a okurce.

reklama
reklama
reklama
reklama