reklama

Suroviny

  • 500 g šalotka malá
  • 50 g sůl
  • 500 ml ocet sladový
  • 200 g med tekutý

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vložte cibulky do velké žáruvzdorné mísy a přelijte ji vroucí vodou tak, aby byly všechny cibulky potopené. Nechte vychladnout. Po vychladnutí ořízněte kořeny a vršky a oloupejte. Oloupanou cibuli posypte solí, promíchejte a nechte přes noc odležet.

  • KROK 2

    Druhý den cibuli dobře opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Smíchejte ve větším hrnci ocet a med a mírně zahřejte, aby se med v octu rozpustil, ale nevařte.

  • KROK 3

    Cibuli přendejte do čistých, sterilizovaných zavařovacích sklenic. Přelijte horkou octovou směsí až po okraj a zkontrolujte, zda tam nezůstaly žádné vzduchové bubliny.

  • KROK 4

    Sklenice uzavřete a nechte vychladnout. Cibule bude připravena ke konzumaci asi po jednom měsíci, ale lépe až po dvou. Po otevření skladujte v lednici.

reklama
reklama
reklama
reklama