reklama

Suroviny

  • 1 ks cuketa, velká, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 ks ciabatta, rozpůlená a podélně rozkrojená
  • 1 stroužek česnek, rozpůlený
  • 1 ks citron, kůra a šťáva
  • 75 g kozí sýr, měkký
  • malý svazek bazalka, nadrobno nasekaná
  • salát, k podávání (volitelné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Plátky cukety pokapejte trochou olivového oleje. Opékejte je na rozpálené pánvi asi 2 minuty z každé strany, dokud nezměknou. Ciabattu také opečte a jemně ji potřete rozkrojeným stroužkem česneku.

  • KROK 2

    Vyšlehejte citronovou šťávu se zbylým olejem a trochou soli a pepře. Ciabattu potřete kozím sýrem a navrch dejte plátky cukety, trochu dresinku, citronovou kůru a bazalku. Pokud chcete, podávejte se salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama