Špízy z tuňáka Teriyaki
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus nakládání masa
- 6 porcí
Suroviny
- 30 ml sójová omáčka
- 50 ml japonské víno mirin
- 1 lžička rostlinný olej
- 1 mango, oloupané
- 3 jarní cibulka
- 250 g steak z tuňáka
Postup přípravy
- KROK 1
Připravte si omáčku teriyaki smícháním sójové omáčky, mirinu a cukru v mělké misce. Do misky vložte steaky z tuňáka, několikrát je otočte, aby byly celé obalené omáčkou a nechte v lednici marinovat 1 až 2 hodiny.
- KROK 2
Až budete připraveni na tepelnou úpravu masa, rozehřejte velkou pánev. Steaky z tuňáka vyjměte z marinády a osušte, poté je celé potřete olejem. Smažte tuňáka 2 minuty z každé strany, aby byl uprostřed stále růžový.
- KROK 3
Vyjměte steaky z pánve, poté nalijte marinádu a 2-3 lžíce vody. Přiveďte k varu a několik minut vařte, aby se směs prohřála. Přeceďte přes sítko do malé namáčecí misky.
- KROK 4
Před servírováním nakrájejte uvařeného tuňáka, mango a jarní cibulku na kousky. Napíchejte postupně na špízové špejle a podávejte teplé nebo studené s omáčkou.