reklama

Suroviny

  • 250 g špenát listový (ne baby)
  • 2 lžíce olivový olej "mild"
  • 1 hrst šalotka, malá, oloupaná
  • 1 stroužek česnek, oloupaný, celý

Postup přípravy

  • KROK 1

    Špenát vložte do hrnce s vroucí vodou a ponechte ho tam chvíli povadnout, ale stále si musí zachovat jasně zelenou barvu. Poté sceďte a ochlaďte pod studenou tekoucí vodou. Vymačkejte z listů co nejvíce vody. Lze provést už 1 den předem.

  • KROK 2

    Před podáváním rozehřejte na pánvi olej, přidejte šalotku a restujte 5 minut nebo do změknutí. Přidejte česnek, opékejte 30 sekund a poté vhoďte špenát. Okořeňte a promíchejte, aby se špenát prohřál.

reklama
reklama
reklama
reklama