reklama

  • 250 g špenát
    listový (ne baby)
  • 2 lžíce olivový olej
    "mild"
  • 1 hrst šalotka
    malá, oloupaná
  • 1 stroužek česnek
    oloupaný, celý

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal135
  • tuky12g
  • nasycené2g
  • sacharidy3g
  • cukry3g
  • vláknina0g
  • proteín4g
  • sůl0.45g

Postup přípravy

  • krok 1

    Špenát vložte do hrnce s vroucí vodou a ponechte ho tam chvíli povadnout, ale stále si musí zachovat jasně zelenou barvu. Poté sceďte a ochlaďte pod studenou tekoucí vodou. Vymačkejte z listů co nejvíce vody. Lze provést už 1 den předem.

  • krok 2

    Před podáváním rozehřejte na pánvi olej, přidejte šalotku a restujte 5 minut nebo do změknutí. Přidejte česnek, opékejte 30 sekund a poté vhoďte špenát. Okořeňte a promíchejte, aby se špenát prohřál.

reklama
reklama
reklama
reklama