Snadné muffiny s velikonočními vejci
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Snadné
- 12 porcí
Suroviny
- 250 g sušené ovoce směs
- 1 pomeranč, střední, kůra i šťáva
- 175 g máslo změklé
- 175 g hnědý krystalový cukr
- 3 vejce, rozšlehaná
- 300 g mouka pšeničná hladká, prosátá
- 1/2 kypříčí prášek
- 1 lžička směs koření
- 1/2 lžičky muškátový oříšek, čerstvě nastrouhaný
- 5 lžic mléko
- 175 g marcipán
- 200 g cukr moučka
- 2 lžíce pomerančová šťáva, na smíchání
- mini vajíčka čokoládová
Postup přípravy
- KROK 1
Ovoce vyklopte do mísy, přidejte kůru a šťávu a dejte na 2 minuty do mikrovlnky (nebo nechte 1 hodinu namáčet). 12 hlubokých formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky na muffiny.
- KROK 2
Předehřejte troubu – horkovzdušnou na 180 °C, normální na 160 °C. Máslo, cukr, vejce, mouku, koření a mléko ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty (asi 3-5 minut) – použijte vařečku nebo ruční mixér. Dobře vmíchejte ovoce.
- KROK 3
Směsí naplňte formy na muffiny do poloviny. Marcipán rozdělte na 12 stejných kousků, udělejte z nich kuličky, které palcem zploštěte na velikost košíčků na muffiny. Do každého muffinového obalu vložte jeden a na něj lžičkou nalijte zbytek směsi. Pečte 25–30 minut, dokud nezezlátnou a na dotek nejsou pevné. Nechte vychladnout.
- KROK 4
Vyšlehejte moučkový cukr a pomerančovou šťávu, aby poleva byla dostatečně hustá a pokryla zadní stranu vařečky. Muffiny pokapejte polevou a ozdobte barevnými čokoládovými vajíčky. Nechte ztuhnout. Muffiny snězte nejlépe do jednoho dne od upečení.