Snadné kedlubnové curry s kokosovým mlékem a arašídy
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Serves 4
- 150 g Linse
- 1 Zwiebel
- 2 Knoblauchzehe
- 400 g Kohlrabi
- 200 g Möhre
- 200 g Süßkartoffel
- 200 g Reis
- 1 EL Rapsöl
- 2 TL Currypulver
- 200 ml Kokosmilch
- 600 ml Gemüsebrühe
- 30 g Erdnusskerne
- 05 Bd. Koriander
- Jodsalz
- Pfeffer
- kcal536
- tuky18.6g
- nasycené6.5g
- sacharidy75.5g
- cukry12.2g
- vláknina14.1g
- proteín18.1g
- sůl2.5g
Postup přípravy
krok 1
Čočku omyjte a namočte do vody až do dalšího zpracování. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nakrájíme nadrobno. Z kedlubny nakrájejte nebo oloupejte tvrdou slupku a hlízy nakrájejte na dlouhé tyčinky velikosti sousta.
krok 2
Mrkev omyjeme, v případě potřeby oloupeme a nakrájíme jako kedlubnu. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky cca 2 cm. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Čočku nasypeme do cedníku a necháme okapat.
krok 3
V hrnci rozehřejte řepkový olej. Nejprve 5 minut opékejte cibuli, kedlubny a mrkev, poté přidejte česnek, batáty a čočku a vše zaprašte kari. Krátce orestujte a poté zalijte kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem.
krok 4
Kari přiveďte k varu a vařte přikryté na středním plameni 20-25 minut . Mezitím si nahrubo nasekejte arašídy. Koriandr opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme.
krok 5
Jakmile se čočka, kedlubna, mrkev a batáty uvaří, dochuťte kari jodidovanou solí, pepřem a případně ještě kari. Kari podávejte s kedlubnou spolu s rýží a nasekanými arašídy a koriandrem.