![brusinková omáčka s portským vínem Snadná brusinková omáčka s portským vínem](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692888106.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Snadná brusinková omáčka s portským vínem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 8-10 porcí
Suroviny
- 300 ml portské víno
- 175 g muscovado cukr světlý
- 500 g brusinky čerstvé, nebo mražené
Postup přípravy
- KROK 1
Portské a cukr nasypte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte brusinky a vařte 5 minut mražené a 8–10 minut čerstvé (dokud nezměknou, ale nesmí se rozpadat).
- KROK 2
Chladnutím omáčka zhoustne. V lednici vydrží 1 týden nebo až 6 týdnů v mrazáku. Před podáváním rozmrazujte 2 hodiny nebo je nechte povolit přes noc.