reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivový olej
  • 400 g brambory nové, nakrájené
  • 4 vejce, rozšlehaná
  • 4 jarní cibulka, nakrájená nadrobno
  • 1 svazek kopr, nasekaný
  • 25 g cheddar, nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    V malé nepřilnavé pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte brambory a opékejte dokřupava, asi 8 minut. V míse prošlehejte vejce, jarní cibulku, kopr a trochu koření.

  • KROK 2

    Rozpalte gril. Prošlehaná vejce přelijte do pánve, rychle promíchejte, stáhněte plamen a posypejte sýrem. Po asi 8 minutách, jakmile je horní strana téměř hotová přesuňte na gril na 2-3 minuty nebo dokud nebude frittata pevná a zlatá. Poté sejměte z pánve. Servírujte rovnou s majonézou nebo kečupem nebo nechejte postupně vychladnout a přesuňte do chladu pro pozdější využití.

reklama
reklama
reklama
reklama