Suroviny

  • trochu másla, na vymazání plechu
  • 18 kusů klobásek chipolatas, nebo silné plátky slaniny
  • 250 g velká třešňová rajčata, část rozpůlená
  • 1 lžíce hrubozrnná hořčice
  • 1 lžíce med
  • 12 plátků světlého pečiva (např. veka)
  • 6 vajec
  • pár snítek pažitky, nasekané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. Vymažte máslem 1 velký plech na pečení nebo 2 malé plechy. Položte na plech klobásy a rajčata. Pečte 15 minut, poté vyjměte z trouby.

  • KROK 2

    Smíchejte hořčici a med a směsí pokapejte klobásy. Přidejte na plech plátky pečiva a do volných mezer rozklepněte vejce. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 6 minut nebo dokud vejce neztuhnou. Podejte posypané pažitkou posypanou navrchu.