reklama

Suroviny

  • 250 g cizrna, sušená, namočená přes noc
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g mouky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl kmínu
  • 1 čl koriandru
  • 1 čl soli
  • 1 svazek petrželky
  • 2 pl olivového oleje

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na falafel namočte cizrnu přes noc nebo alespoň na 12 hodin do dostatečného množství vody (cizrna hodně nabobtná).

  • KROK 2

    Oloupejte a nakrájejte cibuli. Česnek oloupeme a nakrájíme. Namočenou cizrnu sceďte v cedníku a dobře propláchněte vodou. Spolu s cibulí a česnekem nakrájejte na jemno v kuchyňském robotu nebo mixéru, dokud není směs drobivá, ale ne příliš krémová.

  • KROK 3

    V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a koření. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme nahrubo. Přidejte moučnou směs a petržel k cizrně a znovu promíchejte, dokud se nespojí.

  • KROK 4

    Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů horní a spodní ohřev (180 stupňů konvekce) . Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme olivovým olejem. Z těsta tvoříme malé kuličky a klademe je na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut . Otočte se během pečení. Podávejte s chlebem a omáčkou tahini. Dobrou chuť!

reklama
reklama
reklama
reklama