Falafel v troubě
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- 4 porce
Suroviny
- 250 g cizrna, sušená, namočená přes noc
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g mouky
- 1 čl prášku do pečiva
- 1 čl kmínu
- 1 čl koriandru
- 1 čl soli
- 1 svazek petrželky
- 2 pl olivového oleje
Postup přípravy
- KROK 1
Na falafel namočte cizrnu přes noc nebo alespoň na 12 hodin do dostatečného množství vody (cizrna hodně nabobtná).
- KROK 2
Oloupejte a nakrájejte cibuli. Česnek oloupeme a nakrájíme. Namočenou cizrnu sceďte v cedníku a dobře propláchněte vodou. Spolu s cibulí a česnekem nakrájejte na jemno v kuchyňském robotu nebo mixéru, dokud není směs drobivá, ale ne příliš krémová.
- KROK 3
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a koření. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme nahrubo. Přidejte moučnou směs a petržel k cizrně a znovu promíchejte, dokud se nespojí.
- KROK 4
Mezitím si předehřejte troubu na 200 stupňů horní a spodní ohřev (180 stupňů konvekce) . Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme olivovým olejem. Z těsta tvoříme malé kuličky a klademe je na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15-20 minut . Otočte se během pečení. Podávejte s chlebem a omáčkou tahini. Dobrou chuť!