reklama

Suroviny

  • 200 g mouka pšeničná hladká předem prosátá s kypřicím práškem do pečiva + trocha navíc na posypání
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva předem prosetý s moukou (viz výše)
  • 50 g máslo, o pokojové teplotě
  • 25 g ovesné vločky
  • 75 g čedar, nastrouhaný + navíc na posypání (lze vynechat)
  • 150 ml mléko

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu zahřejte na 220°C. Do velké mísy vsypte mouku a zapracujte do ní máslo. Vmíchejte ovesné vločky a nastrouhaný sýr, pak mléko – pokud se vám zdá, že by těsto mohlo být příliš suché, přidejte trochu více mléka a poté vypracujte měkké těsto.

  • KROK 2

    Pracovní plochu lehce poprašte trochou mouky. Těsto rozválejte na plát o tloušťce 2 cm. Pomocí 4cm hladkého vykrajovátka vykrájejte kolečka – snažte se vykrajovátkem nekroutit, protože by koláčky nenabývaly nerovnoměrně. Odřezky znovu spojte, rozválejte a vykrájejte.

  • KROK 3

    Houstičky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, posypte strouhaným sýrem a pečte 12–15 minut, dokud nenabydou a nezezlátnou. Před podáváním vychlaďte na mřížce. Skvělé jsou samotné i s rozmačkaným avokádem nebo krémovým sýrem a šunkou, okurkou nebo řeřichou.

reklama
reklama
reklama
reklama