reklama

  • 50 g kukuřičné mouky
  • 150 g hladké mouky
  • ½ lžičky čínského koření pěti vůní
  • 2 lžičky sezamových semínek
  • 2 vejce
    rozšlehaná
  • 6 kuřecích stehen (nebo kuřecí prsa)
    nakrájená na kousky
  • rostlinný olej
    na smažení
  • 4 jarní cibulky
    jemně nakrájené
  • dušená rýže, nudle a zelenina
    k podávání

Lepkavá omáčka

  • 15 g zázvoru
    jemně nastrouhaného
  • 2 stroužky česneku
    drcené
  • 5 lžic kečupu
  • 4 lžíce rýžového octa
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce sezamových semínek
    plus extra na ozdobu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal637
  • tuky20.5g
  • nasycené2.9g
  • sacharidy72.5g
  • cukry29.8g
  • vláknina2.6g
  • proteín39.2g
  • sůl0.7g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Smíchejte kukuřičnou mouku, mouku, koření pěti vůní a sezamová semínka s troškou soli v jedné misce, ve druhé misce rozšlehejte vejce. Ponořte kousky kuřete do vejce, dobře obalte, pak přeneste do moučné směsi a důkladně obalte. Opakujte se všemi kousky.

  • krok 2

    Do těžké pánve nalijte tolik oleje, aby pokryl 5 cm nebo asi ⅓ výšky pánve. Zahřejte na 180 °C na teploměru nebo dokud kousek chleba nezačne okamžitě syčet, když jej ponoříte, a nezezlátne během 30 sekund.

  • krok 3

    Opatrně spouštějte kousky kuřete do horkého oleje, asi 5-6 kousků najednou, a smažte 5-7 minut nebo dokud nejsou zvenčí zlaté a křupavé. Zkontrolujte čas smažení rozříznutím jednoho kousku. Usmažené kuře vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat na kuchyňském papíru, zatímco smažíte zbývající kousky.

  • krok 4

    Přiveďte všechny ingredience omáčky k varu ve velkém hrnci (dost velkém, aby se do něj vešlo i maso) na nízkém ohni po dobu 2-3 minut nebo dokud se neprohřeje a není lesklá omáčka. Vložte křupavé kuřecí kousky do omáčky a několikrát promíchejte, aby se dobře obalily. Posypte jarní cibulkou a podávejte na dušené rýži nebo nudlích s zeleninou na boku. Pokud chcete, posypte před podáváním sezamovými semínky.

reklama
reklama
reklama
reklama