Sázené vejce na toastu s chorizem a avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 1 lžíce dýňová semínka
- 85 g salám chorizo, nakrájený na kousky
- 1 ks avokádo, velké, zralé, zbavené pecky a oloupané
- ½ limetka, šťáva
- ½ malého balení koriandr, nasekaný
- 2 ks vejce
- 4 plátky celozrnný chléb
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte velkou pánev, přidejte dýňová semínka a opékejte je několik minut, dokud nezačnou praskat. Pak je vyklopte do misky a dejte stranou. Do pánve dejte kousky choriza a opékejte je 5 minut, aby pustily tuk a byly křupavé. Mezitím rozmačkejte avokádo s limetkovou šťávou, polovinou koriandru a špetkou soli.
- KROK 2
Na rozehřáté pánvi opečte plátky chleba (několik minut z každé strany) nebo použijte topinkovač. Chorizo posuňte na okraj pánve, rozklepněte do ní vejce a osmažte je podle chuti.
- KROK 3
Při podávání rozdělte toasty na dva talíře, potřete je rozmačkaným avokádem, obložte chorizem, sázenými vejci a dýňovými semínky. Nakonec posypte zbylým koriandrem.