reklama

  • 1 lžíce dýňová semínka
  • 85 g salám chorizo
    nakrájený na kousky
  • 1 ks avokádo
    velké, zralé, zbavené pecky a oloupané
  • ½ limetka
    šťáva
  • ½ malého balení koriandr
    nasekaný
  • 2 ks vejce
  • 4 plátky celozrnný chléb

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal522
  • tuky37g
  • nasycené10g
  • sacharidy25g
  • cukry3g
  • vláknina4g
  • proteín23g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte velkou pánev, přidejte dýňová semínka a opékejte je několik minut, dokud nezačnou praskat. Pak je vyklopte do misky a dejte stranou. Do pánve dejte kousky choriza a opékejte je 5 minut, aby pustily tuk a byly křupavé. Mezitím rozmačkejte avokádo s limetkovou šťávou, polovinou koriandru a špetkou soli.

  • krok 2

    Na rozehřáté pánvi opečte plátky chleba (několik minut z každé strany) nebo použijte topinkovač. Chorizo posuňte na okraj pánve, rozklepněte do ní vejce a osmažte je podle chuti.

  • krok 3

    Při podávání rozdělte toasty na dva talíře, potřete je rozmačkaným avokádem, obložte chorizem, sázenými vejci a dýňovými semínky. Nakonec posypte zbylým koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama