reklama

Suroviny

  • 500 g fazolky zelené, očištěné a nakrájené
  • 2 lžíce olivový olej
  • 2 stroužky česnek, nakrájený nadrobno
  • 2 cibule šalotka, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 lzice sherry ocet
  • 1 malý svazek pažitka, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Fazole vařte ve vroucí osolené vodě 2-3 minuty do měkka, poté sceďte a dejte stranou.

  • KROK 2

    V malé pánvi rozehřejte olej, opečte česnek do světle zlatavé barvy, přidejte fazole a okořeňte. Přidejte šalotku a důkladně všechny ingredience promíchejte, poté stáhněte z plotny.

  • KROK 3

    Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě pokapané sherry octem a posypané pažitkou.

reklama
reklama
reklama
reklama