Salsa s grilovanou kukuřicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Přejít na suroviny
- 3 klasy kukuřice
- 1 lžíce olivový olej
- 3 ks avokáda
- 2 ks limetkašťáva a kůra
- 1 ks cibule červenánakrájená na tenké plátky
- 1 hrst koriandr čerstvýlisty
- špetka sůl
- kcal176
- tuky13g
- nasycené3g
- sacharidy10g
- cukry2g
- vláknina4g
- proteín3g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Na rozpálené pánvi opečte kukuřičné klasy, potřete olivovým olejem a během opékání okořeňte. Občas kukuřice otočte, tak aby se na ní objevilo lehké připalení (asi 10 minut). Poté přendejte na talíř a nechte vychladnout.
krok 2
Avokádo rozpulte a vyndejte pecku. Oloupejte a nakrájejte na hrubé kousky. Přelijte polovinu limetkové šťávy a přidejte i kůru.
krok 3
Kukuřici pevně podržte na prkénku a odřízněte zrna. Smíchejte avokádo s kukuřicí a červenou cibulí, lístky koriandru, špetkou soli a zbylou limetkovou šťávou a kůrou. Uchovávejte vychlazené.