Salsa s grilovanou kukuřicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 3 klasy kukuřice
- 1 lžíce olivový olej
- 3 ks avokáda
- 2 ks limetka šťáva a kůra
- 1 ks cibule červená, nakrájená na tenké plátky
- 1 hrst koriandr čerstvý listy
- špetka sůl
Postup přípravy
- KROK 1
Na rozpálené pánvi opečte kukuřičné klasy, potřete olivovým olejem a během opékání okořeňte. Občas kukuřice otočte, tak aby se na ní objevilo lehké připalení (asi 10 minut). Poté přendejte na talíř a nechte vychladnout.
- KROK 2
Avokádo rozpulte a vyndejte pecku. Oloupejte a nakrájejte na hrubé kousky. Přelijte polovinu limetkové šťávy a přidejte i kůru.
- KROK 3
Kukuřici pevně podržte na prkénku a odřízněte zrna. Smíchejte avokádo s kukuřicí a červenou cibulí, lístky koriandru, špetkou soli a zbylou limetkovou šťávou a kůrou. Uchovávejte vychlazené.