reklama

Suroviny

  • 150 g listový salát – směs
  • 300g uzená makrela, filety zbavené kůže a rozdrobené
  • 4 lžíce, křenový krém

Na zálivku

  • 3 malá cibule šalotka, nakrájená na tenká kolečka
  • 4 lžíce červený vinný ocet
  • 4 červená řepa, vařená, oloupaná, 2 nakrájené na kostky, 2 nakrájené na 18 plátků
  • 8 lžic olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na přípravu zálivky dejte šalotku do mísy s octem, okořeňte a nechte pár minut změknout. Do šalotky vmíchejte na kostičky nakrájenou červenou řepu a olivový olej. Zálivku lze připravit i den předem a nechat v chladu do dalšího dne.

  • KROK 2

    Až budete připraveni podívat, lehce smíchejte salát s makrelou a s trochou dresinku. Na každý talíř položte 3 plátky červené řepy, do středu navršte salát a zvenku potřete zbytkem dresinku. Na okraj každého talíře vytvořte před podáváním lžičkou malá kolečka křenového krému.

reklama
reklama
reklama
reklama