![Salát z červeného zelí, řepy a jablek Salát z červeného zelí, řepy a jablek](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/53/2023/08/240820231692885516.jpeg?quality=90&resize=556,505)
Salát z červeného zelí, řepy a jablek
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Velmi snadné
- Porce 8
Suroviny
- 3 červená jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky
- 650 g červené zelí, nakrouhané
- 250 g červená řepa, oloupaná a jemně nastrouhaná
- 2 lžíce jablečný ocet
- šťáva z ½ citronu
- 5 lžic extra panenský olivový olej
- 50g semínek z granátového jablka
- 1 malý svazek petrželky, nasekané
Postup přípravy
- KROK 1
Do velké mísy dejte jablka, zelí a červenou řepu. Ocet, citronovou šťávu, olej, sůl a čerstvě mletý pepř prošlehejte a vmíchejte do salátu. Těsně před podáváním posypte semínky z granátového jablka a nasekanou petrželkou.