reklama

Suroviny

  • 1 (asi 300g) rump nebo filet steak, očištěný od tuku
  • 140 g fazolky zelené, očištěné
  • 1 hlávka čekanka listová, jednotlivé listy
  • 25 g vlašské ořechy, nasekané

Na zálivku

  • 1/2 citron, pouze šťáva a kůra
  • 1 lžíce olivový olej, nebo olej z vlašských ořechů
  • 1 lžíce estragon, nasekaný, volitelné
  • 1 malá cibule šalotka
  • 1 lžíce modrý sýr, rozdrobený (v receptu použitý sýr Danish blue)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Steak silně dochuťte pepřem a trochou soli. Opékejte na grilu nebo pod grilem 2-3 minuty z každé strany pro medium-rare nebo dle vašich preferencí. Po grilování nechejte steak 10 minut odležet a poté nakrájejte na plátky.

  • KROK 2

    Na zálivku v malé misce prošlehejte kůru a šťávu z citronu, olej, estragon, šalotku, sýr a trochu soli a pepře.

  • KROK 3

    Fazole vařte ve vroucí vodě, dokud nezměknou. Sceďte a propláchněte pod studenou vodou, poté opět důkladně sceďte.

  • KROK 4

    Listy čekanky rozdělte na dva talíře a na ně naskládejte fazole, vlašské ořechy a plátky steaku. Těsně před konzumací přelijte celý salát zálivkou.

reklama
reklama
reklama
reklama