reklama

Suroviny

  • 3 lžíce olivový olej extra panenský
  • 1 citron, pouze šťáva
  • 500 g fazolky zelené, konce stonků oříznuté, blanšírované, zchlazené (viz níže) a překrojené na půl
  • 180 g špenát baby

Postup přípravy

  • KROK 1

    V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.

  • KROK 2

    Ve velké servírovací míse smíchejte fazolky a lístky špenátu. Salát přelijte dresinkem a ihned podávejte.

  • KROK 3

    Jak blanšírovat zelené fazolky

    Na blanšírování zelených fazolek budete potřebovat hrnec s vodou, kterou přivedete k varu. Dále si připravte mísu s velmi studenou, ideálně ledovou vodou. Fazole ponořte do vroucí vody na 1-2 minuty, dokud nezměknou. Děrovanou naběračkou je vyndejte a okamžitě ponořte do studené vody, abyste zastavili proces vaření. Takto získáte křupavé jasně zelené fazole.

reklama
reklama
reklama
reklama