reklama

Suroviny

  • 2 ks vejce velká
  • 200 g chřest, podélně rozkrojený
  • 160 g tuňák, v konzervě
  • 1 malá červená cibule, velmi jemně nasekaná
  • 125 g bílé fazole, v konzervě
  • 1 ks citron, šťáva a kůra
  • 1 lžíce kopr, nasekaný
  • 1 lžička extra panenský olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Do hrnce nalijte vodu, napařovák položte navrch a přiveďte k varu. Až voda začne pozvolna bublat, vložte do ní vejce. Nahoru na pařák položte chřest a vařte ho v páře po dobu 8 minut.

  • KROK 2

    Mezitím opatrně promíchejte všechny ostatní ingredience a položte je na talíře nebo do krabiček. Vejce ponořte do studené vody, aby se trochu ochladila, poté je oloupejte a rozčtvrťte. Přidejte je spolu s chřestem do salátu. V lednici vydrží až 2 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama