Salát s fetou a červenou řepou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- 10 porcí
Suroviny
- 200 g baby špenát
- 500 g červená řepa, vařená
- 400 g sýr feta, rozdrobený
- svazek máta, listy, nahrubo nasekané
- svazek jarní cibulka, nadrobno nakrájená
- 2 ks červená chilli paprička, rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na tenké nudličky
Na dresink
- 5 lžic řepkový olej
- 5 lžic med
- 5 lžic citronová šťáva
- 1 lžíce dijonská hořčice
Postup přípravy
- KROK 1
Baby špenát rozprostřete na velký talíř. Červenou řepu nakrájejte na měsíčky a položte je na špenát. Poté posypte fetou, mátou, jarní cibulkou a chilli papričkami.
- KROK 2
Dresink připravíte tak, že do sklenice s víčkem dáte olej, med, citronovou šťávu a hořčici. Směs osolte, opepřete a dobře protřepejte. Před podáváním salát přelijte dresinkem a lehce promíchejte.