reklama

Suroviny

  • 800 g směs zralých rajčat
  • 1 stroužek česneku, podrcený
  • 1,5 lžíce kaparů, opláchnutých a okapaných
  • 1 zralé avokádo, zbavené pecky, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 malá červená cibule, nakrájená najemno
  • 175 g ciabatta nebo jiné křupavé pečivo
  • 4 lžíce extra panenský olivový olej
  • 2 lžíce červený vinný ocet
  • malá hrst lístků bazalky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rajčata rozpůlte nebo nakrájejte (podle velikosti) a vložte do mísy. Dobře osolte a přidejte česnek, kapary, avokádo a cibuli a dobře promíchejte. Odložte na 10 minut.

  • KROK 2

    Mezitím natrhejte nebo nakrájejte ciabattu na 3 cm kousky a dejte do velké servírovací mísy nebo na talíř. Zakápněte polovinou olivového oleje, polovinou octa, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Těsně před k podáváním přidejte rajčata i s případnou šťávou, kterou pustila. Posypte lístky bazalky a pokapejte zbylým olejem a octem. Promíchejte a ihned servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama