reklama

Suroviny

  • 200 g quinoa
  • 1 lzicka olivový olej
  • 1 šalotka, nebo ½ cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžíce estragon, hrubě nasekaný
  • 400 g uvařené zelené čočky, nebo puy, propláchněte a sceděte
  • ¼ okurky, lehce oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 100 g sýru feta, nastrouhaný
  • 6 ks jarní cibulky, tence nakrájená
  • kůra a šťáva z 1 pomeranče
  • 1 lžíce červeného nebo bílého vinného octa

Postup přípravy

  • KROK 1

    Quinou vařte v10–15 minut, dokud nezměkne, dobře sceďte a poté nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Mezitím na malé pánvi rozehřejte olej a poté pár minut opékejte šalotku nebo cibuli, dokud nezměkne. Přidejte estragon, dobře promíchejte a poté stáhněte z ohně.

  • KROK 3

    Do vychladlé quinoi vmícháme změklou šalotku a estragon spolu s čočkou, okurkou, fetou, jarní cibulkou, pomerančovou kůrou a šťávou a octem. Dobře promíchejte a ochlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.

reklama
reklama
reklama
reklama