Quinoa, čočka a feta salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 200 g quinoa
- 1 lzicka olivový olej
- 1 šalotkanebo ½ cibule, jemně nasekaná
- 2 lžíce estragonhrubě nasekaný
- 400 g uvařené zelené čočky, nebo puypropláchněte a sceděte
- ¼ okurkylehce oloupaná a nakrájená na kostičky
- 100 g sýru fetanastrouhaný
- 6 ks jarní cibulkytence nakrájená
- kůra a šťáva z 1 pomeranče
- 1 lžíce červeného nebo bílého vinného octa
- kcal286
- tuky9g
- nasycené3g
- sacharidy39g
- cukry6g
- vláknina2g
- proteín16g
- sůl1.48g
Postup přípravy
krok 1
Quinou vařte v10–15 minut, dokud nezměkne, dobře sceďte a poté nechte vychladnout.
krok 2
Mezitím na malé pánvi rozehřejte olej a poté pár minut opékejte šalotku nebo cibuli, dokud nezměkne. Přidejte estragon, dobře promíchejte a poté stáhněte z ohně.
krok 3
Do vychladlé quinoi vmícháme změklou šalotku a estragon spolu s čočkou, okurkou, fetou, jarní cibulkou, pomerančovou kůrou a šťávou a octem. Dobře promíchejte a ochlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.