reklama

  • 200 g quinoa
  • 1 lzicka olivový olej
  • 1 šalotka
    nebo ½ cibule, jemně nasekaná
  • 2 lžíce estragon
    hrubě nasekaný
  • 400 g uvařené zelené čočky, nebo puy
    propláchněte a sceděte
  • ¼ okurky
    lehce oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 100 g sýru feta
    nastrouhaný
  • 6 ks jarní cibulky
    tence nakrájená
  • kůra a šťáva z 1 pomeranče
  • 1 lžíce červeného nebo bílého vinného octa

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal286
  • tuky9g
  • nasycené3g
  • sacharidy39g
  • cukry6g
  • vláknina2g
  • proteín16g
  • sůl1.48g

Postup přípravy

  • krok 1

    Quinou vařte v10–15 minut, dokud nezměkne, dobře sceďte a poté nechte vychladnout.

  • krok 2

    Mezitím na malé pánvi rozehřejte olej a poté pár minut opékejte šalotku nebo cibuli, dokud nezměkne. Přidejte estragon, dobře promíchejte a poté stáhněte z ohně.

  • krok 3

    Do vychladlé quinoi vmícháme změklou šalotku a estragon spolu s čočkou, okurkou, fetou, jarní cibulkou, pomerančovou kůrou a šťávou a octem. Dobře promíchejte a ochlaďte, dokud nebudete připraveni k podávání.

reklama
reklama
reklama
reklama