reklama

Suroviny

  • 200 g pšeničný bulgur
  • 50 g dýňová semínka
  • 3 lžíce olivový nebo řepkový olej
  • 250 g sýr halloumi, nakrájený na 10 až 12 plátků
  • 1 ks okurka, podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na kousky
  • petržel, máta, koriandr, bazalka, nebo jejich směs, nasekená, pár lístků si ponechte k servírování
  • 2 ks citron, kůra a šťáva
  • ¼ vodní meloun, nakrájený na kousky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Dejte vařit vodu v rychlovarné konvici. Bulgur dejte do misky s trochou nasekaných bylinek a zalijte dostatečným množstvím horké vody tak, aby byla směs bulguru a bylinek ponořená. Misku zakryjte potravinářskou fólií a zatímco si budete připravovat zbylé ingredience, voda se do bulguru vsákne.

  • KROK 2

    Mezitím rozpalte velkou pánev a přidejte dýňová semínka, která pár minut opékejte, dokud nezačnou praskat. Pak je přesuňte do misky a dejte stranou. Na té samé pánvi rozehřejte kapku oleje, přidejte plátky halloumi a opékejte je dozlatova 2 až 3 minuty z každé strany.

  • KROK 3

    Odstraňte fólii z misky s bulgurem a zkontrolujte, zda je měkký (pokud ne, znovu misku přikryjte a nechte odpočívat dalších 5 minut). V tuto chvíli už by se veškerá voda měla vsáknout, ale pokud tomu tak není, přebytečnou vodu slijte.

  • KROK 4

    Do misky s bulgurem přidejte zbývající olej, okurku, bylinky, citronovou kůru a šťávu i dýňová semínka, a dobře promíchejte. Při servírování bulgurový salát doplňte kousky melounu, plátky halloumi a lístky bylinek, které jste si odložili stranou.

Dobře ladí s

reklama
reklama
reklama
reklama