Bulgurový salát se sýrem halloumi a melounem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 30 minut
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 200 g pšeničný bulgur
- 50 g dýňová semínka
- 3 lžíce olivový nebo řepkový olej
- 250 g sýr halloumi, nakrájený na 10 až 12 plátků
- 1 ks okurka, podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená na kousky
- petržel, máta, koriandr, bazalka, nebo jejich směs, nasekená, pár lístků si ponechte k servírování
- 2 ks citron, kůra a šťáva
- ¼ vodní meloun, nakrájený na kousky
Postup přípravy
- KROK 1
Dejte vařit vodu v rychlovarné konvici. Bulgur dejte do misky s trochou nasekaných bylinek a zalijte dostatečným množstvím horké vody tak, aby byla směs bulguru a bylinek ponořená. Misku zakryjte potravinářskou fólií a zatímco si budete připravovat zbylé ingredience, voda se do bulguru vsákne.
- KROK 2
Mezitím rozpalte velkou pánev a přidejte dýňová semínka, která pár minut opékejte, dokud nezačnou praskat. Pak je přesuňte do misky a dejte stranou. Na té samé pánvi rozehřejte kapku oleje, přidejte plátky halloumi a opékejte je dozlatova 2 až 3 minuty z každé strany.
- KROK 3
Odstraňte fólii z misky s bulgurem a zkontrolujte, zda je měkký (pokud ne, znovu misku přikryjte a nechte odpočívat dalších 5 minut). V tuto chvíli už by se veškerá voda měla vsáknout, ale pokud tomu tak není, přebytečnou vodu slijte.
- KROK 4
Do misky s bulgurem přidejte zbývající olej, okurku, bylinky, citronovou kůru a šťávu i dýňová semínka, a dobře promíchejte. Při servírování bulgurový salát doplňte kousky melounu, plátky halloumi a lístky bylinek, které jste si odložili stranou.