reklama

Suroviny

  • 300 g nové brambory, drobné
  • 175 g zelené fazolky, konce odkrojené, pak rozpůlené
  • 175 g mražené sójové boby (edamame), vyloupané
  • 160 g plechovka tuňáka ve vlastní šťávě, slitá a dobře okapaná
  • velká hrst rukoly nebo potočnice

Na zálivku

  • 2 lžičky pasta harissa
  • 1 lžíce červený vinný ocet
  • 2 lžíce olivový olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Brambory vložte do hrnce s vroucí vodou a vařte 6-8 minut, dokud nebudou téměř měkké. Přidejte oba fazolky a sójové boby a vařte dalších 5 minut, dokud nebude zelenina měkká. Mezitím si připravte zálivku. V misce prošlehejte harissu a ocet s trochou soli a čerstvě mletého pepře. Vešlehejte olej, až zálivka zhoustne. Brambory dobře sceďte, přelijte polovinou zálivky a nechte zchladnout.

  • KROK 2

    Tuňáka rozeberte na kousky a vmíchejte k bramborám. Přidejte zbývající zálivku a jemně promíchejte. Rozdělte do čtyř misek a na každou porci přidejte hrst rukoly nebo potočnice. Podávejte vlažné nebo vychlazené.

reklama
reklama
reklama
reklama