reklama

Suroviny

  • 4 ks křepelčí vejce
  • 100 g zelené fazolky
  • 100 g nové brambory, rozpůlené nebo rozčtvrcené (pokud jsou velké)
  • 1 ks ančovička, najemno nasekaná
  • 1 lžíce petrželka, nasekaná
  • 1 lžíce pažitka, nasekaná
  • ½ citron, šťáva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte k varu vodu ve středně velkém rendlíku, pak do ní vložte křepelčí vejce a vařte 2 minuty. Pomocí děrované lžíce vejce vyndejte z vroucí vody a přesuňte je do misky se studenou vodou. Do rendlíku dejte fazolky a vařte je 4 minuty do změknutí, a pak je také pomocí děrované lžíce přesuňte do misky se studenou vodou.

  • KROK 2

    V hrnci s vodou uvařte nové brambory do měkka (cca 10-15 minut). Brambory sceďte přes cedník a nechte je vychladnout. Zatímco brambory chladnou, oloupejte vejce a nakrájejte je na poloviny. Brambory promíchejte s fazolkami, nasekanou ančovičkou, petrželkou, pažitkou a citronovou šťávou. Podávejte s křepelčími vejci.

reklama
reklama
reklama
reklama