Salát s tuňákem a chřestem do krabičky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- 13 minut
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 2 ks vejce velká
- 200 g chřest, podélně rozkrojený
- 160 g tuňák, v konzervě
- 1 malá červená cibule, velmi jemně nasekaná
- 125 g bílé fazole, v konzervě
- 1 ks citron, šťáva a kůra
- 1 lžíce kopr, nasekaný
- 1 lžička extra panenský olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Do hrnce nalijte vodu, napařovák položte navrch a přiveďte k varu. Až voda začne pozvolna bublat, vložte do ní vejce. Nahoru na pařák položte chřest a vařte ho v páře po dobu 8 minut.
- KROK 2
Mezitím opatrně promíchejte všechny ostatní ingredience a položte je na talíře nebo do krabiček. Vejce ponořte do studené vody, aby se trochu ochladila, poté je oloupejte a rozčtvrťte. Přidejte je spolu s chřestem do salátu. V lednici vydrží až 2 dny.