Salát s trhaným kuřecím masem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Nevaří se
- Snadné
- 5 porcí
Suroviny
- 1 ks pečené kuře, malé (asi 1 kg)
- ½ zelí, červené, najemno nakrouhané
- 3 ks mrkev,, nahrubo nastrouhaná nebo nakrájená na tenké nudličky
- 5 ks jarní cibulka, diagonálně nakrájená na drobné kousky
- 2 ks chilli paprička červená, rozpůlená a najemno nakrájená
- malý svazek koriandr, nahrubo nasekaný, včetně stonků
- 2 vrchovaté lžíce pražené solené arašídy, nahrubo nasekané
Na dresink
- 3 ½ lžíce omáčka hoisin
- 1 ½ lžíce sezamový olej, pražený (na obalu se označený jako „toasted“)
Postup přípravy
- KROK 1
Ingredience na dresink smíchejte v malé misce a dejte stranou.
- KROK 2
Z kuřete odstraňte všechno maso, nakrájejte ho na velké kousky a vložte do velké mísy. Přidejte zelí, mrkev, jarní cibulku, chilli papričky a polovinu koriandru. Promíchejte s dresinkem a dejte na talíř, posypte zbývajícím koriandren a arašídy.