Salát s krevetami, pomerančem, červenou cibulí a avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 pomeranče
- 1 salát Little Gem, rozebraný na listy
- 1 zralé avokádo
- 140 g vařené královské krevety
- 1 malá červená cibule, nakrájená najemno
- malý svazek koriandru, lístky otrhané
- 2 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- šťáva z ½ limety
Postup přípravy
- KROK 1
Každý pomeranč postavte na prkénko a ostrým nožem odřežte slupku, včetně bílé části. Pak pomeranče nakrájejte na 1 cm silná kolečka.
- KROK 2
Listy salátu rozložte na 2 talíře. Avokádo rozpulte, vypeckujte, oloupejte a poté nakrájejte. Na listy salátu položte avokádo a navrch nasypte krevety.
- KROK 3
Mezi oba talíře rozdělte plátky pomeranče, cibuli a lístky koriandru a velmi lehce je promíchejte. Na dresink prošlehejte chilli omáčku s limetovou šťávou a opepřete čerstvě mletým pepřem. Lžící nakapejte na salát a podávejte.