
Salát s grilovaným kuřecím masem, broskvemi a fetou
Šťavnaté sladké broskve kontrastují se slaným řeckým sýrem a navrch je vše zakončené dresinkem z medu, chilli a sherry octa. Fantastická kombinace letního grilovaného salátu, u jehož přípravy se příliš nezapotíte. V menších porcích se hodí jako předkrm, ale s čistým svědomím ho také servírujte jako letní hlavní jídlo. Stačí jen pár minut u grilu a za chvíli už si můžete pochutnávat.
- 400 g kuřecí prsamalé filety
 - 3 lžíce olivový olej
 - 4 ks broskvezralé, zbavené pecek a nakrájené na čtvrtky
 - 4 lžičky sherry ocet
 - 1 lžíce medsvětlý
 - 1 ks chilli papričkačervená, jemně nasekaná
 - 110 g listový salát – směs
 - 100 g feta sýrarozdrobený
 
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal302
 - tuky15g
 - nasycené5g
 - sacharidy13g
 - cukry13g
 - vláknina3g
 - proteín29g
 - sůl1.1g
 
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte pánev a vlijte do ní ½ lžíce oleje. Kuřecí kousky okořeňte solí a pepřem a na oleji opékejte 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nebudou propečené. Dejte je na talíř odpočinou.
krok 2
Plátky broskve pak vhoďte do ½ lžíce oleje a trochu je posypte čerstvě mletým černým pepřem. Grilujte je na řezaných stranách 1-2 minuty z každé strany.
krok 3
Smíchejte zbývající olivový olej, ocet, med a chilli. Promíchejte s listy salátu a rozdělte na 4 talíře. Navrch položte kuřecí maso a plátky broskví a posypte fetou. Pokapejte uvolněnou šťávou z kuřete a rovnou podávejte.

