Rychlý salát z rýžových nudlí a krůtího masa ve vietnamském stylu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 100 g tenké rýžové nudle (vermicelli), v suchém stavu
- 1 červená chilli paprička, bez semínek, nakrájená na tenké plátky
- 2 mrkve, nastrouhané nebo nakrájené na tenké nudličky
- 1 malá červená cibule, nakrájená na jemná půlkolečka
- hrst lístků koriandru, nasekaných nahrubo
- hrst lsítků máty, nasekaných nahrubo
- olej na vaření ve spreji
- 500 g mleté krůtí maso
Na zálivku
- 2 lžíce rybí omáčka
- 2 lžíce světlý třtinový cukr
- 4 limety, odšťavněné
- 1 stroužek česneku, podrcený
Postup přípravy
- KROK 1
Zalijte rýžové nudle vařicí vodou a nechte 5 minut odležet. Sceďte, propláchněte pod studenou vodou a dejte do velké mísy spolu s nakrájeným chilli, mrkví, cibulí a bylinkami.
- KROK 2
Připravte zálivku: všechny ingredience prošlehejte dohromady v malé misce nebo je vložte do malé zavařovací skleničky se šroubovacím uzávěrem a protřepejte.
- KROK 3
Rozpalte nepřilnavou pánev nebo wok na vysokou teplotu, dokud nebude skutečně horká. Stříkněte na pánev olej ve spreji, vsypte krůtí maso. Míchejte a opékejte dozlatova. Opečené maso přidejte navrch na směs nudlí, přelijte zálivkou a dobře promíchejte.