reklama

Suroviny

  • 100 g tenké rýžové nudle (vermicelli), v suchém stavu
  • 1 červená chilli paprička, bez semínek, nakrájená na tenké plátky
  • 2 mrkve, nastrouhané nebo nakrájené na tenké nudličky
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na jemná půlkolečka
  • hrst lístků koriandru, nasekaných nahrubo
  • hrst lsítků máty, nasekaných nahrubo
  • olej na vaření ve spreji
  • 500 g mleté krůtí maso

Na zálivku

  • 2 lžíce rybí omáčka
  • 2 lžíce světlý třtinový cukr
  • 4 limety, odšťavněné
  • 1 stroužek česneku, podrcený

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zalijte rýžové nudle vařicí vodou a nechte 5 minut odležet. Sceďte, propláchněte pod studenou vodou a dejte do velké mísy spolu s nakrájeným chilli, mrkví, cibulí a bylinkami.

  • KROK 2

    Připravte zálivku: všechny ingredience prošlehejte dohromady v malé misce nebo je vložte do malé zavařovací skleničky se šroubovacím uzávěrem a protřepejte.

  • KROK 3

    Rozpalte nepřilnavou pánev nebo wok na vysokou teplotu, dokud nebude skutečně horká. Stříkněte na pánev olej ve spreji, vsypte krůtí maso. Míchejte a opékejte dozlatova. Opečené maso přidejte navrch na směs nudlí, přelijte zálivkou a dobře promíchejte.

reklama
reklama
reklama
reklama