reklama

  • 600 g cuketa
  • 3 – 4 lžíce hladká mouka
  • rostlinný olej
    na smažení
  • 1 větvička rozmarýn

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal179
  • tuky13g
  • nasycené2g
  • sacharidy12g
  • cukry0g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0.25g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nakrájejte cukety v kuchyňském robotu nebo ručně na tenká kolečka a osušte papírovou utěrkou. Plátky cukety vhoďte do uzavíratelného plastového sáčku s moukou, solí a pepřem. Na velké pánvi rozehřejte olej s rozmarýnem. Když je olej rozpálený, bylinky vyhoďte a přidejte 1⁄4 cuket. Smažte cukety po dávkách na středně vysokou teplotu po dobu 2 – 3 minut dozlatova. Po osmažení uložte na papírovou utěrku a nechte olej vsáknout. Podávejte hned, dokud jsou teplé.

reklama
reklama
reklama
reklama