reklama

Suroviny

  • 250 g kuskus
  • 1 citron, šťáva a kůra
  • 1 lžička olivový olej
  • 1 lžíce med tekutý
  • 4 kuřecí prsa, bez kůže a kostí, nakrájené na velké proužky
  • 1 lžička skořice mletá
  • 1 lžička kmín mletý
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená
  • 150 ml kuřecí vývar
  • 200 g zelené fazolky, mladé, očištěné

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuskus, polovinu citronové kůry a polovinu šťávy dejte do střední mísy a zalijte 400 ml vroucí vody. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte během přípravy kuřete nasáknout.

  • KROK 2

    Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, pokapejte kuře medem, osolte, opepřete a opékejte na středním plameni 5–6 minut dozlatova.

  • KROK 3

    Vmíchejte koření, poté rajčata, vývar, fazole a zbývající citronovou kůru a šťávu. Přiveďte k varu a vařte odkryté 8–10 minut nebo dokud fazolky nezměknou. Kuskus propíchejte vidličkou, aby se načechral, a poté podávejte s kuřecím masem.

reklama
reklama
reklama
reklama