reklama

  • 450 g hovězího mletého masa
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1 kg nových brambor
    se slupkou, na silné plátky
  • 2 červené papriky
    zbavené semínek a nakrájené
  • 2 stroužky česneku
    rozmačkané
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400 g konzervovaných červených fazolí
    scezených
  • 800 g konzervovaných sekaných rajčat
    mohou být i s bylinkami
  • 2 lžičky cukru krystal
  • 5 lžic řeckého jogurtu
    0 % tuku
  • 20 g nasekané pažitky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal547
  • tuky14g
  • nasycené4g
  • sacharidy80g
  • cukry19g
  • vláknina11g
  • proteín31g
  • sůl1.84g

Postup přípravy

  • krok 1

    Mleté maso osmažíme na rozpáleném oleji dohněda. Můžeme z něj před tepelnou úpravou vytvarovat i menší kuličky, ale nutné to není. Do pánve k masu přidáme červené papriky a smažíme další 4 minuty. Dochutíme česnekem a kořením, smažíme 1 minutu, poté přidáme fazole, rajčata a cukr. Dusíme asi 5 minut, dokud není maso měkké.

  • krok 2

    Brambory dáme vařit v celku, dokud nezměknou. Po uvaření je scedíme a rozmačkáme šťouchadlem. Doplníme jogurtem a pažitkou.

  • krok 3

    Hotové chilli servírujeme spolu s bramborami.

reklama
reklama
reklama
reklama