
Rychlé chilli s jogurtovými bramborami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 450 g hovězího mletého masa
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 1 kg nových bramborse slupkou, na silné plátky
- 2 červené paprikyzbavené semínek a nakrájené
- 2 stroužky česnekurozmačkané
- 1 lžička mletého koriandru
- 400 g konzervovaných červených fazolíscezených
- 800 g konzervovaných sekaných rajčatmohou být i s bylinkami
- 2 lžičky cukru krystal
- 5 lžic řeckého jogurtu0 % tuku
- 20 g nasekané pažitky
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal547
- tuky14g
- nasycené4g
- sacharidy80g
- cukry19g
- vláknina11g
- proteín31g
- sůl1.84g
Postup přípravy
krok 1
Mleté maso osmažíme na rozpáleném oleji dohněda. Můžeme z něj před tepelnou úpravou vytvarovat i menší kuličky, ale nutné to není. Do pánve k masu přidáme červené papriky a smažíme další 4 minuty. Dochutíme česnekem a kořením, smažíme 1 minutu, poté přidáme fazole, rajčata a cukr. Dusíme asi 5 minut, dokud není maso měkké.
krok 2
Brambory dáme vařit v celku, dokud nezměknou. Po uvaření je scedíme a rozmačkáme šťouchadlem. Doplníme jogurtem a pažitkou.
krok 3
Hotové chilli servírujeme spolu s bramborami.