reklama

Suroviny

  • 1 hrst lesních hub
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 menší brambory, oloupané, nakrájené na kostky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 bobkový list
  • 3 stroužky česneku, podrvené
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 mrkev, na kolečka
  • 1 petržel
  • malý kousek celeru
  • 3-4 růžičky brokolice
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Houby propláchněte horkou vodou, případně nechte chvíli v horké vodě změknout. Potom je dejte do kastrůlku, zalijte další vodou a přiveďte k varu.

  • KROK 2

    V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli doměkka. Pak zaprašte moukou a míchejte, až mouka zezlátne.

  • KROK 3

    Zalejte zeleninovým vývarem a přidejte nakrájené brambory, poloměké houby a kořenovou zeleninu. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.

  • KROK 4

    Na posledních 5 minut přidejte brokolici.

  • KROK 5

    Pak do bramboračky prolisujte česnek, vsypte majoránku, stáhněte z ohně a podle potřeby dochuťte pepřem a solí. Můžete ochutit i nasekanou petrželkou.

reklama
reklama
reklama
reklama