reklama

Suroviny

  • 20g koriandr, listy i stonky
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky sušená paprika
  • 1/2 lžičky mletý kmín
  • 1/2 lžičky chilli paprička, mletá
  • 1 lžička citron, pouze šťáva
  • 150ml olivový olej, extra panenský
  • 200g tuňák, čerstvé steaky asi 2.5cm tlusté

Postup přípravy

  • KROK 1

    Koriandr, česnek, koření a citronovou šťávu dejte do mixéru a rozmixujte na pyré. Za stálého mixování pomalu přilévejte olivový olej, dokud nezískáte hladkou, hustou omáčku. Poté dejte omáčku stranou.

  • KROK 2

    Steaky z tuňáka vložte do nekovové misky a zalijte dvěma třetinami omáčky. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat v lednici asi 20 minut (až 4 hodiny).

  • KROK 3

    Rozpalte pánev nebo gril. Odstraňte přebytečnou odkapávající marinádu, dokořeňte steaky podle chuti. Grilujte 2–4 minuty pro medium rare (v průběhu jednou obraťte), pro steaky well done grilujte o 2 minuty déle. Délku grilování případně uzpůsobte tloušťce steaků.

  • KROK 4

    Na závěr polijte zbývající omáčkou. Můžete podávat s novými bramborami; pro marocký twist promíchejte brambory s rozpuštěným máslem, směsí koření harissa a nasekanými lístky koriandru.

reklama
reklama
reklama
reklama